SerbianEnglish

Espreso u 11

Svi učesnići imali su priliku da prodiskutuju o filmskim ostvarenjima prikazanim prethodnog dana festivala.  Reditelj filma „Heroji radničke klase“ Miloš Pušić i  koproducent filma „Posle zime“  Nikolina Vučetić-Zečević, bili su gosti drugog festivalskog Espresa u 11 i razgovarali su sa brojnim publikom.

Zatim su zainteresovani imali priliku da prisustvuju promociji sledećih filmskih publikacija.

Promocija romana:

Feti Dautović: “Aleksandra velika”

izdavač: “Službeni glasnik”

Roman “Aleksandra Velika”, sastavljen je od 4. podromana.

1. “Trajan iz Bukurešta”

2. “Marko iz Aleksandrije”

3. “Beli Vuk iz Kamenog Kaktusa”

4.” Ivan iz Karkasona”

Radnje su smeštene u prostorno-vremenski ograničena istorijska događanja sa stvarnim i izmaštanim junacima. Svaki od 4 podromana broji 24 priče.

Promocija knjige:

Savo Bojović: ”Put Lučice”

izdavač: ”Treći trg”

Polazeći od prepoznatljivih beogradskih i eksjugoslovenskih toponima i karakterističnih likova iz kraja, preko evropskih aerodroma i skrivenih uličica svetskih metropola, na kojima se razotkrivaju sjaj i beda savremene Evrope, Bojovićev junak istovremeno je i putnik, ali i posmatrač sopstvenog putovanja. U nastojanju da popuni prazninu nastalu zbog intimne traume, te da sagleda svoje mesto na kulisama hiperkapitalističkog, materijalistički ustrojenog, digitalnog sveta, ovaj umnogome generacijski reprezentativan junak pokušaće da između dve ponuđene opcije, business or pleasure, ipak izabere – sebe.

 

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Društvene mreže

Najčitanije

vesti

Najnovije vesti

SerbianEnglish