SerbianEnglish

FILM OVUDA ĆE PROĆI PUT OTVARA 5. IZDANJE SOMBORSKOG FILMSKOG FESTIVALA

Nagrađivano filmsko ostvarenje Nine Ognjanović „Ovuda će proći put“ otvara ovogodišnje izdanje
Somborskg filmskog festivala koji se održava pod sloganom „Za one koji dolaze“.

Nakon svetske premijere na Slamdance festivalu u Americi, gde je film ovenčan nagradom publike i specijalnim priznanjem žirija, i domaće premijere na ovogodišnjem beogradskom FEST-u na kom je takođe osvojio nagradu publike, stiže pred publiku Somborskog filmskog festivala i to pre ulaska u bioskopske sale širom Srbije.

Prvenac rediteljke Nine Ognjanović donosi univerzalnu priču o potrebi za promenom kao i otporu koju ta ista potreba stvara. Radnja filma prikazuje izolovano selo u Srbiji čiji meštani žive mimo modernog sveta u sopstvenoj stvarnosti sa sopstvenim vrednostima, trudeći se da takvu atmosferu zadrže. Neočekivana poseta neznanca Novog (Zlatan Vidanović), koji najavljuje moguću izgradnju puta, promeniće živote meštana, a naročito devojke Jane (Jana Bjelica), što će kulminirati zaljubljivanjem, tenzijom ali i sukobom. Idilični prizori prirode i mira zabačenog sela pretvoriće se u opasno okruženje.

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Film je svoj uspeh potvrdio i nedavnim priznanjima u okviru 7. Međunarodnog filmskog festivala u Rivieri u Italji, kao i Nagradom publike i Nagrade žirija za najbolji film na festivalu Mammoth Lakes u Kaliforniji.

Film „Ovuda će proći put“ biće prikazan 11. jula u 21h u Atrijumu Gradske kuće u Somboru u okviru Glavnog programa.

Somborski filmski festival održava se u periodu od 8. do 14. jula ove godine, s tim što su prvi dani rezervisani za predfestivalski program (8, 9, 10. jul), nakon čega se nastavlja sa Festivalskim programom koji se sastoji od više celina – Glavni program, Selekcija filmova mladih autora, Panorama mađarskog filma i prateći program u okviru koga je Kada bi Sombor bio Holivud i drugo.

Podeli:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Društvene mreže

Najčitanije

vesti

Najnovije vesti

SerbianEnglish